Ειδήσεις

Νίκησαν τα φαβορί, ρεκόρ ο Φιλίππου

coupa737.JPG

Με νίκες συνέχισαν οι Δούκας, ΑΕΚ, Αθήνα '90, Νέο Ικόνιο και Σαλαμίνα, με τον Φιλίππου να γράφει ιστορία. Τι έγινε στη Futsal League

Ήταν ένα ονειρεμένο απόγευμα Σαββάτου στη Σαλαμίνα για την ομώνυμη ομάδα, η οποία πέτυχε την πρώτη φετινή της νίκη στο “Νίκος Γραμματικός” και τέταρτη συνολικά, φτάνοντας τους 12 βαθμούς στο πρωτάθλημα έπειτα από οκτώ στροφές στη στη Stoiximan Futsal Super League. Οι νησιώτες του Διονύση Νικολακόπουλου επιβλήθηκαν 8-0 του ουραγού Ολυμπιακού Futsal, ο οποίος ακόμα δεν έχει βαθμό. Βραβεύτηκε ο Φίλιππας Φιλίππου, ο οποίος ξεπέρασε τον Σωκράτη Μουρδουκούτα και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της σάλας.

Για λίγα λεπτά ήταν ντέρμπι ο αγώνας στο κλειστό “Αντώνης Φώτσης” στα Ιλίσια ανάμεσα στον Ερμή και την ΑΕΚ, με την Ένωση του Άγγελου Εμμανουηλίδη να φεύγει νικήτρια με 7-2 και να παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 22 βαθμούς, διατηρώντας μάλιστα το αήττητό της. Στους 11 βαθμούς έμεινε η ομάδα του Θανάση Τσακανίκα.

Ο Δούκας δυσκολεύτηκε, πιέστηκε, αλλά τελικά επικράτησε στον αγώνα με την Κόμπρα. Οι μπλε του Γιάννη Μοστριού νίκησαν με 5-4 στο κλειστό του Βύρωνα, σε ένα ματς όμως που προηγήθηκαν με 5-0. Στους 22 βαθμούς οι νταμπλούχοι που συγκατοικούν με την ΑΕΚ, αλλά υπολείπονται στη διαφορά τερμάτων. Στους 12 βαθμούς έμεινε η ομάδα του Χάρη Γράψα.

Την 5η νίκη της στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η Αθήνα ’90, η οποία πιέστηκε πάντως από τη νεοφώτιστη Λάρισα. Το τελικό 4-3 στο κλειστό της Πολιτείας ήρθε με δυσκολία για το καλτσέτο, το οποίο έφτασε τους 16 βαθμούς και παραμένει στην 3η θέση, στο -6 από την κορυφή. Στους τέσσερις βαθμούς παρέμεινε η ομάδα του θεσσαλικού Κάμπου.

Σε ένα ματς ισορροπημένο, για γερά νεύρα, που κρεμόταν από μια κλωστή, η… μπίλια κάθισε στο Νέο Ικόνιο, το οποίο πανηγύρισε το τρίποντο. Οι γηπεδούχοι του Θανάση Ζάχου επικράτησαν 4-2 του Πηγάσου στο Πέραμα και έφτασαν τους εννέα βαθμούς, δύο περισσότερους από τους φιλοξενούμενους του Αυγουστίνου Κάτσαρη.

*Τρία ματς διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο για την 5η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Futsal League και σημειώθηκαν δύο νίκες για τους φιλοξενούμενους και μια την γηπεδούχο. Για τον Α’ όμιλο, η Σάμος πανηγύρισε την πρώτη της νίκη μετά το ευρύ 11-0 απέναντι στο Ρέθυμνο και έφτασε τους τέσσερις βαθμούς σε τέσσερις αγώνες. Όσο για την ομάδα της Κρήτης, έχει δώσει δύο ματς και ακόμα δεν έχει πάρει βαθμό.

Για τον Β’ όμιλο έγιναν δύο αναμετρήσεις, με τον Αδέσποτο να πανηγυρίζει το πρώτο του τρίποντο και να φτάνει τους τέσσερις βαθμούς σε τέσσερις αγώνες που έχει δώσει. Νίκησε 8-1 εκτός έδρας το Κατενάτσιο, το οποίο παρέμεινε στους τρεις βαθμούς σε τέσσερα ματς. Το 2Χ2 έκανε η Υπεροχή Τρικάλων, η οποία επιβλήθηκε 4-2 εκτός έδρας της ΑΕ Ψυχικού. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τους έξι βαθμούς, έχοντας ως τώρα το απόλυτο, ενώ οι γηπεδούχοι παραμένουν χωρίς νίκη έπειτα από τέσσερις αγώνες, μετρώντας έναν βαθμό.