Ειδήσεις

Πάλεψε όσο μπορούσε η ΑΕΚ

termafutsal.jpeg

Η ΑΕΚ ηττήθηκε 5-2 από την Ακτόμπε στο ΔΑΪΣ και αποκλείστηκε στη φάση των "32" του UEFA Futsal Champions League

Η ΑΕΚ τα έδωσε όλα, πάλεψε μέχρι εκεί που μπορούσε, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει μια ακόμη υπέρβαση sτο φετινό UEFA Futsal Champions League. H Ακτόμπε αποδείχθηκε επικράτησε με 5-2 στο κλειστό του ΔΑΪΣ απέναντι στην πρωταθλήτρια Ελλάδας του Γιάννη Ζιάβα, παίρνοντας το εισιτήριο για τη φάση των “16” του θεσμού.

Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 41 τελικές έναντι 25 της Ένωσης, με τον Θεοφίλου να πραγματοποιεί 17 επεμβάσεις έναντι 12 του γκολκίπερ της Ακτόμπε. Ο Νταουλέτοβ με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ 3 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, με τον Γούση όμως να ισοφαρίζει ένα λεπτό μετά με ωραίο δεξί σουτ. Η ΑΕΚ στάθηκε εξαιρετικά στο πρώτο ημίχρονο.

Μόλις στο 2ο λεπτό του β’ μέρους ο Σίλβα Ολιβέιρα έκανε το 1-2 για την ομάδα του, για να έρθει έξι λεπτά μετά ο Κλότσκο και να δώσει μαξιλαράκι δυο τερμάτων στην Ακτόμπε με ωραία προβολή με το δεξί πόδι έπειτα από απόκρουση του Θεοφίλου.

Στο 32ο λεπτό ο Κουλμπάγιεβ έγραψε το 4-1 για την Ακτόμπε που πλέον είχε αγκαλιάσει την πρόκριση, με τον Πάνου να μειώνει λίγο αργότερα με πέναλτι, αλλά ο Καραγκούλοβ διαμόρφωσε το τελικό 5-2 στα 3 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα από το τέλος.

Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και η Ακτόμπε πανηγύρισε την πρόκριση, ενώ η ΑΕΚ αξίζει το χειροκρότημα όλης της ελληνικής σάλας γιατί αποδείχθηκε άξια εκπρόσωπος του αθλήματος στο κορυφαίο επίπεδο.