Ειδήσεις

Αποφάσεις για το μέλλον του πρωταθλήματος

bannersal.JPG

Το Δ.Σ. της ΠΕΠΣΣ πραγματοποίησε την Τρίτη, 22/12, συνεδρίαση για το μέλλον του πρωταθλήματος της Stoiximan Futsal Super League

Το Δ.Σ. της ΠΕΠΣΣ συνεδρίασε την Τρίτη (22/12) στις 16:00 αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι με το μέλλον του πρωταθλήματος της Stoiximan Futsal Super League, όταν αυτό θα επανεκκινήσει, εφόσον δοθεί το "πράσινο φως" από τις υγειονομικές αρχές της χώρας.

Αν το πρωτάθλημα ξεκινήσει στις 7 Φεβρουαρίου, θα τηρηθεί κανονικά η προκήρυξη του πρωταθλήματος και το format που υπάρχει, με αρκετές εμβόλιμες αγωνιστικές, προκειμένου να βγουν οι ημερομηνίες. Σε αυτό το σενάριο, το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου.

Παράλληλα, θα υπάρξει επανεξέταση για το Κύπελλο και το Λιγκ Καπ και θα εξαρτηθεί το μέλλον των δυο διοργανώσεων για την τρέχουσα σεζόν με βάση και το πότε η UEFA θα ξεκινήσει τα προκριματικά του UEFA Futsal Champions League την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Αν το πρωτάθλημα ξεκινήσει ορισμένες εβδομάδες αργότερα, τότε θα ζητηθεί άδεια από τη ΓΓΑ για αλλαγή της προκήρυξης με πράξη νομοθετικού περιεχομένου και θα τροποποιηθεί το format. Σε αυτό το ενδεχόμενο θα καταργηθεί η προημιτελική φάση των playoffs και θα διατηρηθούν ημιτελικοί και τελικοί, ήτοι οι πρώτες τέσσερις ομάδες της κανονικής περιόδου θα συνεχίσουν.

Αναφορικά με το μέλλον της Futsal League, έγινε μια πρώτη κουβέντα, αλλά αποφάσεις θα παρθούν σε επόμενο διοικητικό συμβούλιο, ανάλογα και με το τι θα πουν οι υγειονομικές αρχές. Υπάρχει η ιδιαιτερότητα των τριών ομάδων από την επαρχία, για το λόγο αυτό η Ένωση επιφυλάσσεται για το προσεχές μέλλον.