Ειδήσεις

Απάντηση στην επιστολή του ΠΣΠΣΣΣ

bannersal.JPG

Η ΠΕΠΣΣ απάντησε στην επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου Προπονητών Ποδοσφαίρου Σάλας για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό

Αρ.πρωτ.: 8259
Ημερομηνία: 02/10/2020
ΠΡΟΣ: Πανελλήνιο Σύλλογο Προπονητών Ποδοσφαίρου Σάλας (Π.Σ.Π.Σ.Σ.)

Κύριε Πρόεδρε,

Κατ’ αρχάς θα ήθελα να σας συγχαρώ για την αναγνώριση του σωματείου σας, το οποίο είναι βέβαιο ότι θα επιτελέσει σημαντικό έργο, σε συνεργασία, όπως και εσείς αναφέρετε, με την Ένωσή μας. Επίσης, θα ήθελα να επικροτήσω την ευαισθησία που δείχνετε γύρω από το θέμα του COVID-19 και του Ποδοσφαίρου Σάλας, σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που περνάει η κοινωνία μας και ειδικότερα το άθλημά μας.

Διαβάζοντας προσεκτικά την επιστολή σας, διαπιστώνω ότι έχετε καταρτίσει ένα πλήρες πλάνο προτάσεων. Η επιστολή σας θα συζητηθεί άμεσα στο Δ.Σ. της ΠΕΠΣΣ, το οποίο και θα αποφασίσει ποιες από αυτές τις προτάσεις είναι εφικτό να υλοποιηθούν.

Επισημαίνουμε ότι ήδη έχουμε επικοινωνήσει στα σωματεία αυστηρά πρωτόκολλα, όπως κατάλογος εισερχομένων-εξερχομένων, θερμομέτρηση, μάσκες κατά την είσοδο και έξοδο, όχι σαλιάρες στους πάγκους, όχι εναγκαλισμοί στα γκολ για τη διεξαγωγή των αγώνων, καθώς και την παρουσία των ατόμων εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Επίσης έχουμε ενημερώσει τα σωματεία ότι σε περίπτωση κρούσματος/κρουσμάτων, πρέπει να ακολουθηθεί μία συγκεκριμένη διαδικασία, ώστε αθλητής/αθλητές, βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου που έχουμε παραλάβει από τη ΓΓΑ, να επιστρέψουν στη δράση με τεστ, μετά από συγκεκριμένο αριθμό ημερών και να μας κοινοποιούν τα τεστ (θετικά ή αρνητικά).

Παράλληλα, έχουμε ενημερώσει και τους υπευθύνους της Διαιτησίας για το τι πρέπει να τηρείται αυστηρά εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, όπως και εκείνοι θα πρέπει να τηρούν τι ίδιο πρωτόκολλο που ισχύει και για τις ομάδες.

Τέλος, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι δεν είναι αναγκαία η διακοπή του πρωταθλήματος, εφόσον τηρούνται όλα τα παραπάνω προβλεπόμενα μέτρα από τους εμπλεκόμενους στους αγώνες. Βέβαια, πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι σε περίπου 45 μέρες η εθνική μας παίζει έναν πολύ σημαντικό αγώνα και θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές μας να είναι όσο πιο έτοιμοι γίνεται. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την επικοινωνία και τη συνεργασία.

ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΠΣΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ