Ειδήσεις

Γκαϊφύλλιας: "Μένουμε σπίτι, ακούμε τους ειδικούς"

gaifyllias.jpg

Ο Απόστολος Γκαϊφύλλιας μίλησε στο 5x5hellas.gr για τη ζωή του στην περίοδο της πανδημίας, για τον τραυματισμό του, για τα πλέι οφ και την Εθνική

Ένα από τα σύγχρονα τοτέμ της ελληνικής σάλας είναι αναμφίβολα ο Απόστολος Γκαϊφύλλιας. Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, μίλησε στο 5x5hellas.gr και αναφέρθηκε σε αρκετά ζητήματα.

Δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί για τη ζωή του στην περίοδο του κορονοϊού, στέλνοντας και το μήνυμά του, αναφέρθηκε στον σοβαρό τραυματισμό του και στην προσπάθειά του να επανέλθει, ενώ μίλησε ακόμα για τα πλέι οφ όταν αυτά συνεχιστούν και για τις μάχες της Εθνικής με την Τουρκία.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Περιέγραψε μας λίγο την καθημερινότητα σου με τον Covid-19 και το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις...

"Η καθημερινότητά μου όπως και όλου του κόσμου δυστυχώς άλλαξε δραματικά τις τελευταίες μέρες. Σχεδόν όλη τη μέρα βρίσκομαι στο σπίτι μου, όπου παρακολουθώ ταινίες, σειρές και απλά πηγαίνω μια ώρα για τρέξιμο!".

Τι συναισθήματα σου δημιουργούνται, βλέποντας συμπολίτες μας να μην ακούν τις εντολές των ειδικών και να κάνουν τα δικά τους;

"Τα πράγματα είναι απλά. Μένουμε σπίτι και απλά ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες που μας δίνουν οι ειδικοί".

Εσύ πώς είσαι πλέον μετά τον τραυματισμό σου που σε καθήλωσε πολλούς μήνες σε αγωνιστική απραξία; Πώς ήταν όλο αυτό το διάστημα εκτός και σε ψυχολογικο επίπεδο;

"Όλο αυτό το διάστημα που λόγω του τραυματισμού έμεινα εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων ήταν αρκετά δύσκολο για μενα. Βέβαια, όλους αυτούς τους μήνες δούλεψα πολύ σκληρά, αφιέρωσα πολύ προσωπικό χρόνο ώστε να καταφέρω να επιστρέψω υγιής και έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα μου να πραγματοποιήσει τους στόχους της. Ψυχολογικά μπορώ να πώ οτι δεν επηρεάστηκα από το τραυματισμό μου, καθώς απο τη πρώτη μέρα του χειρουργείου και μετά έβαλα ως προσωπικό στόχο να επιστρέψω ακόμα πιο δυνατός απο πρίν. Πράγμα που θεωρώ πως καταφέρα μιας και επέστρεψα στους 5,5 μήνες".

Όταν ξεκινήσουν πάλι οι αγώνες, θεωρείς ότι θα έχουν αλλάξει οι συσχετισμοί σε σχέση με το αν συνεχιζαμε κανονικά πριν; Δηλαδή ότι θα επηρεαστούν οι ομάδες και οι εκπλήξεις παραμονεύουν στα πλέι οφ;

"Σίγουρα η διακοπή του πρωταθλήματος έχει επηρεάσει αρνητικά όλες τις ομαδές, λόγω απουσίας προπονήσεων. Θεωρώ πως εάν και εφόσον ξαναρχίσει το πρωτάθλημα, όλες οι ομάδες ξεκινούν από την ίδια αφετηρία, χωρίς να υπάρχει κάποια ομάδα να έχει προβάδισμα λόγω αγωνιστικής απραξίας. Ευχή όλων είναι να ξεπεραστεί η τωρινή κατάσταση και ο πρωταθλητής να αναδειχτεί μέσα στο γήπεδο".

Ένα σχόλιο και για τις μάχες της Εθνικής με την Τουρκία, οπότε και αν αυτές γίνουν...

"Τηρουμένων των αντιπάλων που θα μπορούσαμε να είχαμε κληρωθεί, θεωρώ πως η Τουρκία ήταν μια μέτρια κλήρωση. Υπήρχαν πιο βατοί αντίπαλοι αλλά και πιο δύσκολοι. Η Τουρκία είναι μια ομάδα που διαθέτει κάποιες πολύ καλές μονάδες, ενώ και στο τακτικό κομμάτι έιναι σε καλό επίπεδο, ενώ μην ξεχνάμε πως έχει δώσει το παρών και σε τελικη φάση Το μόνο σίγουρο είναι πώς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και με μια σωστή προετοιμασία έχουμε αρκετές ελπίδες πρόκρισης".