Ειδήσεις

Ο Πάνος Παούρης εξομολογείται

panos.jpg

 

Ο Πάνος Παούρης του Παναθηναϊκού μίλησε στο 5x5hellas.gr για την πορεία του τριφυλλιού, τους στόχους, τους αντιπάλους και το επίπεδο του πρωταθλήματος

Ένας από τους πιο κομβικούς και σημαντικούς παίκτες του Παναθηναϊκού είναι αναμφίβολα ο Πάνος Παούρης. Από τα βασικά όπλα του Χάρη Γράψα, καταλυτικός και συνδετικός κρίκος της πράσινης αλυσίδας στην πορεία για την κορυφή.

Ο ίδιος μίλησε στο 5x5hellas.gr για την φετινή πορεία του τριφυλλιού, τους στόχους της ομάδας, τους βασικούς αντιπάλους στη μάχη για τον τίτλο, αλλά και το επίπεδο του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Ο Παναθηναϊκός είναι φορμαρισμένος, έχει χτίσει ένα καλό σερί, πέρασε και από το Καματερό. Είστε στο πικ της απόδοσής σας ή μπορείτε ακόμα καλύτερα;

"Η ομάδα έχει ανακάμψει το χαμένο έδαφος και πλέον έχει στρέψει τη προσοχή στη πρώτη θέση. Παίζουμε ανά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο κάνουμε καλές εμφανίσεις και αυτό φέρνει ως αποτέλεσμα τη πολύ καλή εικόνα που δείξαμε στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ όπου είμασταν ανώτεροι και φύγαμε με το διπλό. Δεν είναι ταβάνι για εμάς αυτή η νίκη θεωρώ πως έχουμε πολύ δρόμο ακόμα και πρέπει να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρα για να υλοποιήσουμε το στόχο μας που δεν είναι τίποτα άλλο από τη κατάκτηση του πρωταθλήματος".

Τα προηγούμενα χρόνια ο Παναθηναϊκός έφτανε στην πηγή, αλλά δεν έπινε νερό. Τι έχει αλλάξει φέτος για να πούμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό στο φινάλε της σεζόν;

"Η σπουδαία δουλειά που έγινε περυσι στο Παναθηναϊκό διεκδικωντας το βαρύτιμο τρόπαιο μεχρι το τελευταίο πέναλτι φαίνεται να συνεχίζεται και φέτος υπό τις οδηγίες του Coach Γραψα όπου μας έχει προσθέσει αρκετά νέα πράγματα όπου προσπαθούμε να τα βγάλουμε στη γήπεδο και θεωρώ πως τα καταφέρνουμε. Το ταμείο θα γίνει στο τέλος, αλλά θεωρώ πως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τον μαραθώνιο που ακολουθεί".

Ένα σχόλιο για ΑΕΚ, Δούκα και Ολυμπιάδα, τις ομάδες που συμπληρώνετε την πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος.

"Η ΑΕΚ έκανε ένα σπουδαίο ξεκίνημα με σερί νικών είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα όπου αν δεν είσαι στο 100% θα σε πληγώσει, την σεβόμαστε απόλυτα είναι πρώτος διεκδικητής αλλά θεωρώ πως όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα παρουσιαστεί η κάθε ομάδα μέσα στο γήπεδο και πάνω σε αυτό δουλεύει η ομάδα του Παναθηναϊκού να είναι δηλαδή όσο το δυνατόν πιο έτοιμη τη κρίσιμη στιγμη.

Ο Δούκας έχει παράδοση στο χώρο κάνει πολύ καλή σεζόν, ηττηθήκαμε στον πρώτο γύρο και θεωρώ πως θα γίνει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι μέσα στο Δαις με το νέο έτος.

Η έκπληξη σίγουρα είναι η Ολυμπιάδα που έχει ίσως τη πιο σταθερή ομάδα φέτος. Παίρνει απότελεσματα παίζοντας ποιοτικό ποδόσφαιρο και πολύ καλές άμυνες και θεωρώ πως η αντισταση στο γήπεδο της Αγίας Παρασκευής θα είναι πολύ δυνατή".

Αν σε ρωτούσα ποιο κομμάτι του παιχνιδιού σας θα ήθελε ακόμη περισσότερη βελτίωση, τι θα απαντούσες;

"Εμείς ως Παναθηναϊκός θέλουμε να βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι να δουλεύουμε τις αδυναμίες μας και αν δυνατόν να τις ελαχιστοποιήσουμε. Η βελτίωση για εμάς είναι να κρατάμε το μηδέν στην άμυνα και από εκεί και πέρα είμαστε σίγουρη σαν ομάδα πως το γκολ θα έρθει".

Πώς κρίνεις ως τώρα το επίπεδο του πρωταθλήματος; Γίνεται μάχη και για την κορυφή και για την έκτη θέση, αλλά φυσικά και για την αποφυγή του υποβιβασμού.

"Το πρωτάθλημα που διανύουμε έχει σίγουρα πολλές εκπλήξεις οι ομάδες έχουν αναβαθμιστεί και βελτιωθεί και παρακολουθούνε πραγματικά ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Τα brand names(ΠΑΟ-ΑΕΚ) στο ελληνικό Futsal είναι κόσμημα για το χώρο αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τις τεράστιες προσπάθειες που κάνουν οι διοικήσεις όλων των ομάδων που με μεράκι έχουν καταφέρει να είναι στο πιο υψηλό επίπεδο. Θεωρώ όμως πως πρέπει να βρεθούν τρόποι ώστε να προσελκύσουμε και άλλο κόσμο να ασχοληθεί με το χώρο όπως διάφορες ΠΑΕ. Κάτι τέτοιο μόνο κέρδος θα ήταν για το χώρο μας".

Τι θα ήθελες να φέρει στην ελληνική σάλα το νέο έτος που πλησιάζει;

"Εύχομαι ολόψυχα σε όλους καλές γιορτές και ευτυχισμένο το 2020 χωρίς τραυματισμούς μόνο υγεία και πολύ πολύ Futsal!".