Ειδήσεις

Πάνου: "Το εμείς πάνω από το εγώ"

panou.jpg

Ο Θωμάς Πάνου της Ολυμπιάδας μίλησε στο 5x5hellas.gr μετά το εντυπωσιακό φινάλε στον πρώτο γύρο για την ομάδα της Αγίας Παρασκευής

Στο 5x5hellas.gr μίλησε ο αρχηγός της Ολυμπιάδας, Θωμάς Πάνου, μετά το εντυπωσιακό φινάλε στον πρώτο γύρο για την ομάδα της Αγίας Παρασκευής, η οποία νίκησε την πρωτοπόρο και -μέχρι τότε- αήττητη ΑΕΚ στο κλειστό του Καματερού.

Ο πολύπειρος άσος αναφέρθηκε στο πώς η Σάντα έφτασε στη νίκη με 4-3 στην έδρα της Ένωσης, στο πού τοποθετείται ο πήχης των προσδοκιών, στο τι έχει αλλάξει από την περσινή σεζόν, ενώ έκανε αποτίμηση του πρωταθλήματος ως τώρα και απάντησε για τις ομάδες που του έχουν κάνει θετική εντύπωση μέχρι στιγμής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Τελείως άλλη εικόνα σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό μια εβδομάδα πριν. Τι άλλαξε; Τι δεν κάνατε σε εκείνο το ματς σε σχέση με το Καματερο;

"Θα πω τι κάναμε. Εμφανιστήκαμε στο γήπεδο αποφασισμένοι να παίξουμε με το “μαχαίρι στα δόντια” σε αντίθεση με τον αγώνα της Πολιτείας. Αγγίξαμε το τέλειο στην αμυντική τακτική, τα επίπεδα συγκέντρωσης ήταν στον μέγιστο βαθμό και επιθετικά μας βγήκε η τακτική της αντεπίθεσης. Αυτός ο αγώνας είναι οδηγός για τα υπόλοιπα παιχνίδια της χρόνιας, βελτιώνοντας φυσικά τις αδυναμίες μας, γιατί εμφανίσαμε και από αυτές!".

Νικησατε την πρωταθλητρια, μια ομάδα αήττητη. Ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών για φέτος;

"Με μία νίκη δεν καταφέρνεις τίποτα στον αθλητισμό. Η συνέπεια στην προπόνηση, η συνέχεια σε υψηλά επίπεδα απόδοσης σε όλους τους αγώνες και η όρεξη για δουλειά όλη την χρονιά φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αν θες να φτάσεις κάπου, πρέπει να βάζεις ψηλά τον πήχη, αλλά ταυτόχρονα με ταπεινότητα και το “εμείς” πάνω από το “εγώ” προσπαθείς για τον στόχο. Για εμάς είναι η τετράδα και πρέπει να το δείξουμε στο παρκέ!".

Τι άλλαξε από πέρυσι και βλέπουμε τόσο καλυτερη την Ολυμπιάδα; Διότι το υλικό δεν έχει αλλάξει.

"Όταν μια χρονιά στραβώνει στην αρχή με αλλαγή προπονητή δύσκολα μπορείς να το ισορροπήσεις μετά. Φέτος έχουμε την ευτυχία να έχουμε έναν πολύ έμπειρο προπονητή τον κ. Μπαλάφα, ο οποίος από την πρώτη μέρα μάς έχει περάσει την δική του φιλοσοφία και εμείς από την μεριά μας προσπαθούμε να ακολουθήσουμε αυτό που μας ζητάει. Θεωρώ ότι μέχρι στιγμή τα καταφέρνουμε καλά. Τέλος, όλο το team (Τζαβέλλας, Κουβαράς, Γεροντής) έχει βάλει το δικό του κομμάτι στο πάζλ και έχουμε αυτά τα αποτελέσματα".

Τελείωσε ο πρώτος γύρος. Θα ήθελα μια αποτιμηση για όσα βλέπουμε ως τώρα στο πρωταθλημα.

"Με το κλείσιμο του πρώτου γύρου βλέπουμε την ΑΕΚ κατά την γνώμη μου ένα σκαλί πιο πάνω από το δεύτερο γκρουπ που δίνει μάχη για το 2-5 (Δούκα, ΠΑΟ, Ολυμπιάδα, Μινώταυρο). Ηνίοχος και Ερμής θα δώσουν μάχη για τα play off και ίσως προλάβει να μπει σφήνα Elite Ικόνιο. Και τέλος θα γίνει μάχη στους υπόλοιπους με την Σαλαμίνα να δείχνει πιο άνετη στην μάχη της παραμονής. Στα θετικά οι αμφίρροποι αγώνες και η προβολή με τα livestreaming. Στα αρνητικά ίσως έβαζα κάποια μεμονωμένα περιστατικά κακών διαιτησιών και κάποιων αποφάσεων κατά την διάρκεια της χρονιάς που προκαλούν απορία και δεν θέλω να κατονομάσω αυτή την στιγμή. Μπορεί να κάνω και λάθος!".

Οι ομάδες που σου έχουν κάνει θετική εντύπωση και αυτές που θα περίμενες καλύτερες.

"Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί για μένα ο Ηνίοχος όμως βλέποντας το roster ίσως περιμένεις και παραπάνω πράγματα. Είμαι fun του νεανικού συνόλου του Ικονίου και πάντα περιμένω τα highlights για να δω αυτά ταλαντούχα παιδιά που θα έχουν μέλλον στο futsal αν συνεχίσουν. Περιμένω περισσότερα από την Σαλαμίνα γιατί και εκεί υπάρχει ταλέντο. Θα περίμενα καλύτερη την Elite η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει κάποια αποτελέσματα που θα μπορούσε. Ελπίζω να δούμε έναν ακόμα πιο συναρπαστικό δεύτερο γύρο και ακόμα καλυτέρα play off!".