Ειδήσεις

Πολποτίνης: "Έτσι θα κλείσει η ψαλίδα"

polpotinis.jpg

Ο προπονητής του Φαλήρου, Δημήτρης Πολποτίνης, μίλησε στο σάιτ της ΠΕΠΣΣ με αφορμή την έναρξη της Β' Εθνικής

Πέρυσι έφτασε με την ομάδα μέχρι την πηγή, αλλά δεν κατάφερε να πιει νερό. Ο στόχος παραμένει ο ίδιος και φέτος και δεν είναι άλλος από την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια της Stoiximan.gr Futsal Super League.

Ο Δημήτρης Πολποτίνης, προπονητής του Φαλήρου Futsal, μίλησε στο σάιτ της ΠΕΠΣΣ με αφορμή την έναρξη της Β' Εθνικής, όπου φέτος αναμένεται να είναι πολύ ανταγωνιστική και να γίνουν σκληρές μάχες.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο επίπεδο του πρωταθλήματος, στα δομικά ζητήματα που θα πρέπει να προσεχθούν για να βελτιωθούν τα πράγματα, στην ομάδα του και στους στόχους της, αλλά και στη διαφορά επιπέδου μεταξύ των δυο κατηγοριών.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Οι αλλαγές που έγιναν αναφορικά με την άνοδο στην κατηγορία, πόσο θα βοηθήσει στο κομμάτι του ενδιαφέροντος και της ανταγωνιστικότητας;

"Το κάθε πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό όσο οι ομαδες έχουν το ίδιο επίπεδο, οποίο και αν είναι αυτό! Ο τροπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος και ο τροπος που βγαίνει ο πρωταθλητής, ίσως δώσει ένα κίνητρο στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα σε ομαδες που θεωρητικά είναι πιο αδύναμες να κυνηγήσουν να μπουν τετράδα".

Ποια είναι τα δομικά ζητήματα που κατά την άποψή σου χρήζουν προσοχής και ίσως βελτίωσης στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής;

"Θα πρέπει να βρεθούν λύσεις στο γηπεδικό πρόβλημα που αντιμετώπιζουν οι περισσότερες ομαδες, έτσι ώστε οι αγώνες και της Β' Εθνικης να γίνονται σε κλειστά και να υπάρχει βιντεοκαλυψη".

Τι να περιμένουμε από το φετινό Φάληρο, το οποίο και πέρυσι διεκδίκηση την άνοδο, αλλά στο τέλος δεν τα κατάφερε.

Το Φαληρο είναι μια καινούργια ομάδα, πέρυσι με την ίδρυση της είχε μια καλή παρουσία. Αλλά όλοι οι παίκτες του συλλόγου προέρχονται από το κλασικό ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα να αργήσουμε να μάθουμε το τρόπο που πρέπει να παίζουμε και αυτό μας στέρησε το όνειρο. Φέτος αισθανόμαστε πιο έτοιμοι από πέρυσι. Θελουμε να πρωταγωνιστήσουμε, αλλά πάνω απ' όλα να το διασκεδάσουμε, καθως είμαστε ερασιτέχνες".

Τι θα ήθελες να δεις στο φετινό πρωτάθλημα που δεν το είδες πέρυσι;

"Θα ήθελα να δω καινούργιες ομαδες. Ήρθε μια από επαρχία. Το Καρπενήσι. Τους καλως ορίζουμε στην οικογένεια του ελληνικού futsal και ευχόμαστε να μείνει!".

Παρακολουθείς στενά και τη μεγάλη κατηγορία. Υπάρχει όντως τόσο μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δυο κατηγορίες; Και αν ναι, τι πρέπει να γίνει για να κλείσει η ψαλίδα;

"Η διαφορά στις δυο κατηγορίες είναι μεγάλη. Ο κυριοτερος λόγος είναι πως οι φουτσαλικοι παικτες είναι λίγοι, άρα θα προτιμήσουν να πάνε σε ομαδες Α' Eθνικης και να παίζουν αγώνες στα κλειστά γήπεδα. Η ψαλίδα θα κλείσει εκτιμώ όταν μπουν και αλλοι ιστορική σύλλογοι της Ελλάδας στο χώρο και έτσι πείσουμε και άλλους αθλητες να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο σαλας!".